10 Ocak 2015 Cumartesi

2

YARIN YOK...




krncakararnca.blogspot.com.tr
CanŞenliğim, ikimizi hep deniz kenarında üzerimizde çok kalın olmayan , aynı modelde belki renk farkı olan şallarımızla,hafif esintide şarap içerken hayal ederim.Bilmediğim bi zamanda , bilmediğim bir yerde ama demimizi almışız hani. Lükse gerek yok ters bir sandalın üzerine tünemişiz. Her zamanki gibi kadehlerimizle. Alışmamışız çünkü 
şişeden yada başka herhangi bir bardaktan içmeye, neyse hakkı, hakkını vereceksin çünkü.Öyle bilmişiz yaşayamasakta. Kadehleri birbirine her vurduğumuzda illaki kazandığımız-kaybettiğimiz şeylere içeceğiz,
şaraplar saçılacak etrafa öyle sert ! O kadehi vurarak kırdığında herşey geçecek gibi sert, yani öyle vurmalı kadehini en güzel zamanları kafeslenen bir kadın.
Çünkü öyle haketmediğin şeyler yaşatmış ki sana hayat, acımasızca, güzel yüzüne, gülüşüne rağmen.Ağır geliyim dramı hafif tutcam. İnancım şu; Bunu yaşayacağız seninle bir süre sonra.


On küsür sene önce okulundan koparılıp akrabasıyla mutsuz bir evliliğe sürüklenen,o evliliği yürütmesi için ailesinden hala baskı gören hiç bir desteği olmayan dünya güzeli bir kadının ve anlatılsa kitap ama şimdilik bir kısa paragraflık hikayesi bu.Tüm bunlar bir genci sevdi, çok sevdi diye geldi başına. Hoş ben bu durumun neden başına geldiğinden çok neden gitmediğini önemsiyorum ya neyse. Dünyanın en akıllı erkek evladına sahip ,çokta şanslı ki bu erkek 
evlat farkında herşeylerin, yanında annesinin. Şuan bu kadının tek ümidi çoktaaan biten evliliğini sonlandıracak bir neden. Birde yeniden başlamaya olan inancı. Olacak, bulacak aradığını, ne de olsa yaratmak kadına, yoketmek erkeğe hastır değilmi ? Evliliği boyunca sürekli kocası tarafından aşağılanmış,dövülmüş hatta öldürülmeye yeltenilmiş,psikolojik tedavi görmüş,tehdit edilmiş, ailesiyle görüştürülmemiş en acısı her hücresine kadar susturulmuş,bıktırılmış bir kadın. Yeni yeni kendine geliyor. Artık bir amacı var ama benimde nedenini bilmediğim birşeyleri bekliyor. Ne zaman çiçek açacağını bilmediğimiz 
ama mutlaka açacağını bildiğimiz bir filiz gibi. Dingin ama kararlı, aceleci ama ''herşeyin sırası var'' edasında.


   Evliliğinin derinine inmeyeceğim zira beni ilgilendirmiyor da.Beni ilgilendiren, sizide ilgilendirmesini istediğim kısım şu;ne kadar uzun yaşayacağız ve daha ne kadar mutsuz yaşayacağız ? Değiştiremeyeceğimizi düşündüğümüz yanlışları ömrümüzün sonuna dek yük mü edeceğiz ? 
1) Her gece huzura ermek için dua ettiğiniz hayatlarınızı kadere teslim edip, gelecekte güzel günler görme hayalinizi yine bu adamların eline bırakıp, kendileriyle birlikte gayesiz sürünerek büyük bir beddua mı yaşamayı seçeceksiniz? Bu kötü ihtimal tabi! Ölsün, eve gelmesin, yatağa yatmasın dediğiniz adamlara, onlarla yaş almak yetmezmiş gibi hastalıklı bünyelerine bir de ilaç torbaları taşıyacaksınız tabi, bu çok lanetli bir hadise.Ya yaşlarını almış,başlarını hala alamamış olarak eziyete devam edecekler yada eteğine sarılıp salya sümük ''pişmanım, hakkını helal et'' diyecekler. Çok geç olacak Hemşireem çook.
2)İyi ihtimalse ,40-50 yaşlarınızda kanser yada verem edilip, içinizdeki
yaşayamamışlıkla,uhtelerle gözü açık, göç etmek. Hayatınızın herşey biterken kaçabileceğiniz bir yangın merdiveni yok. Bunu sanmayın. Sanmak bir yaşam sözkonusuysa, lükstür.


  Diyeceksin ki şimdi bana ,
''Bekara koca boşamak kolay'' Evet kolay. 
''Elalem ne der'' Bırak desin, elalemin amk. 
''Çocuk blue çağına bir girsin, anneyi bilsin,anlasın'' Senden daha net görür herşeyi çocuk, emin ol.
''Çocuk üniversiteye başlasın'' Eveet,yaşlanma dönemin orda devreye girecek ve ona senin için katlandım dediğinde 'Boşansaydın banane'diyecek.  
''Bu kış bitsin, soğukta zor olur evraktı mevraktı, terketcem de üşüyom, üşeniyom'' dersen bak bunda haklısın,geçerli bir sebep.Çok soğuk lağn.

  Geç bunları azizim. YARIN YOK. Bilemezsin, hayatı seveceksin ve yaşamayı seçeceksin. Ne demiş Oğuz Atay ''Gömleğin tüm düğmelerini yanlış iliklemek gibidir, bazı insanları sevmek. En başından beri yanlış yaptığını, sonuna gelmeden anlayamıyorsun.'' Bilin ama. Son diyorum soon ! Yanlışlarla sürüklenmeyin. Sen kadınsın, boyun eğme.Ne istersen o'sun.. Bir kıvılcım yeter, iste ve başar. Öbür dünya, Cennet inancınla eziyeti kendine reva görüp, bu dünyanı Cehennem eyleme. Zira Kur'an da böyle birşey demez. Bu konuda şükürcü olma, daha iyisi varsa hep onu iste. Zorla,artık biraz bencil ol! Başkalarının sana dayattığı hayatı yaşama.Unutmak için yaşayacağın günler kalmasın geriye, tabii hatırlamaya değecek günler için takaatin varsa !

Devamını o koca yürekli kadın yazacak.Bu kez ben okuyacağım. Seyreyleyeceğim.

                                                                           Dilediğiniz hayat sizin olabilir.

                                                                                            SEVGİLER

                                                                                            

2 yorum :

  1. Merhabalar bloğunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfetme fırsatı buldum :) Çok güzel bir bloğunuz var Takipteyim :)) Bana da beklerim :)))
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Nasıl beğendiniz umarım :)

    YanıtlaSil